World Politics - International Relations

Conflictele politice nerezolvate și implicita criză de credibilitate, au determinat, unsprezece ani mai târziu de la moartea Constituţiei Europene, intrarea Uniunii, odată cu Brexit, în era post-adevăr.  

În RI, puterea este abilitatea de a influenţa comportamentul altora pentru a obţine un rezultat dorit. Dacă în trecut puterea militară domina majoritatea problemelor, în lumea de astăzi, pot strategiile puterii inteligente sa reprezinte o resursă fundamentală a politicii internationale?

Sfârşitul Războiului Rece a creat condiţii pentru transformări majore în domeniul Rezolvarii Conflictelor Internationale (RCI). La sfârşitul anilor ’90 abordările din domeniul RCI au primit pentru prima dată un loc central în politicile globale în contextul „noii ordini mondiale."

Medierea reprezinta cel mai eficient instrument pentru rezolvarea conflictelor  in contextul interdependentei asimetrice.

Formularea unei abordari teoretice sintetice, dezvoltand un model care se bazeaza pe convergenta premiselor rationaliste ale neo-liberalismului cu conceptia constructivismului moderat.

Distributia puterii mondiale: guvernanta globala vs. suveranitate nationala.

WRITERLY MEDITATIONS

The Power of Nonconformity.